2200 Monor, Ady Endre u. 12-14.
29/412-428
jag@mjag.hu

Erdély

Jótékonysági nap a 10. G jóvoltából

A Dévai Szent Ferenc Alapítványnak rendezett gyűjtést június 6-án a 10. G osztály az iskolaudvaron felállított büfé és tombola bevételéből, amit erdélyi útjuk során visznek majd el a rászoruló gyerekeknek.

A barátnőimmel már izgatottan vártuk az előre meghirdetett programokat és a büfé ajánlatait. A belső udvarra ínycsiklandó illatok csalogatták a tanulókat és a tanárokat egyaránt. Második óránk irodalom volt, és a Tanárnőnk is örömmel számolt be a kint készített finom hot dogról, így nekünk is kicsordult a nyálunk. Páran már vettek az osztályból is, és mi is alig vártuk, hogy megkóstolhassuk.

Aznap – a jótékonysági nap nevében – kékben kellett a diáknak iskolába érkezni. A harmadik óra előtti szünetben készítettünk egy osztályképet a csarnok színes fala mellett mi, 10. B-sek együtt, kékben.

A D épület előtti színpadként szolgáló helyen éppen bemondták, hogy hova kell menni azoknak, akik jelentkeztek a programokra. Volt aszfaltrajzolás, zenei kvíz, röplabda, lábtengó, tollaslabda és sok izgalmas játék. Barátnőm és én tollasozni jelentkeztünk, ezért a C épület előtt felállított hálók mellett álltunk, és néztük a röplabdásokat, ahogy ügyesen a mérkőzésre gyakorolnak.

Amikor láttuk, hogy már nekünk is hozzák az ütőket, vettünk egyet és vártunk a sorunkra. Előttünk fiúk küzdöttek, de sajnos fújt, ezért nem voltak annyira sikeresek. Mire ránk került a sor, a szél már elcsendesedett, úgyhogy játszottunk egy jót. Elfáradtunk persze, de megérte, mert jó volt kikapcsolódni a sulin belül.

Ezután Czinege Dorka (11.G) énekelt, Zöldi Meliton (11.G) gitárral kísérte. Szerintem szuper előadás volt, mindenki megtapsolta őket. Szereplésük után a tombolahúzás következett. Én is vettem párat, de sajnos nem nyertem. Emiatt azonban nem keseredtem el, mert tárgynyeremény nélkül is nagyszerű napnak lehettem részese. Az árván maradt gyerekeknek 230.000 Ft gyűlt össze, és mi is jól jártunk, mert nem kellett tanulnunk, és játékosan tölthettük el az időt egy jó közösségben.

Összességében szerintem remek ötletnek bizonyult ez a jótékonysági programsor, melyet a 10. G osztály szervezett osztályfőnökük, Bódisné Marsik Ildikó (és Ohár Alija tanárnő) segítségével. A rendezvény főszervezője ugyan Pécsi Richárd volt, de nem jöhetett volna létre ez az összehangolt munkát igénylő nap Ajtai Laura, Farkas Franciska, Fejérvári Lilla és Fekete Anna nélkül.

Remélem, jövőre is lesznek ilyen rendezvények, nem fogy el a szervezők és mások lelkesedése sem, hiszen ez az osztály tavaly is sokat dolgozott a Piros orr nappal, amikor a bohócdoktoroknak gyűjtöttek.

Köszönjük nektek!

Írta: Bencze Bettina 10.B

Szerkesztette: A.T.

Az összegyűjtött adományokat 2018 nyarán adták át Böjte Csabának, a fenti képek ezen a jeles eseményen készültek.