2200 Monor, Ady Endre u. 12-14.
29/412-428
jag@mjag.hu

Igazgatói köszöntő

Tisztelt Vendégünk!

Kedves jelenlegi és leendő JAG-falva lakója!

Intézményünk a monori József Attila Gimnázium és Közgazdasági Szakgimnázium több mint 60 éve lett alapítva. Ha csak a 60 évet nézzük, az kereken 21600 nap, ami sok küzdelmet, eredményt, bánatot, örömet hozott és hoz az itt tevékenykedő kollégáink és tanulóink számára.

Szolgál a kezdetektől máig, a szó nemes értelmében. Szolgálja Monort és a karéjában levő több mint 20 települést; megmutatva, hogy az itteni fiatalok a JAG ugródeszkájáról elrugaszkodva bárhová elérhetnek.

Megyeri István, iskolánk volt igazgatója így írt erről:

„Valamelyik nap eljátszottam azzal a gondolattal, vajon milyen lenne, ha minden, a monori gimnáziumban érettségizett diák egy helyen élne, mondjuk JAG-falván.

Jagfalvának több mint 6000 lakosa lenne, igaz, kétharmada hölgy. Képzeletemben látom, hogy szép és tartalmas lenne itt az élet. Kiváló iparosok, gazdák teremtenék elő a mindennapjaink javait; kisgyermekeinkről óvónők gondoskodnának, kiváló tanárok tanítanák a gyermekeinket, ismertetnék meg őket a mozgás, a sport örömeivel, egyetemünk is lenne egyetemi tanárokkal, docensekkel; lenne meteorológiai állomásunk, csillagvizsgálónk, űrkutatási laboratóriumunk; hét nyelven beszélő idegenforgalmi irodánk, szeretetszolgálatunk, kórházunk saját igazgatóval, orvosokkal, kémiai kutatóintézetünk; banki szakembereink vigyáznának a pénzünkre, a nemzetközi kapcsolatainkat saját diplomatáink gondoznák; rendőrségünk őrködne felettünk, katonáink védenének, a saját bíróságunkon pereskedhetnénk; saját üzleteinkben vásárolhatnánk, mérnöki irodáink terveznék a termékeinket, építészeink a városkánkat; világjárt művész zongorázna esténként, képzőművészeink tárlataira járhatnánk, a mi papjaink esketnék az ifjú párokat. Újságíróink, rádiósaink, tévéseink adnának hírt rólunk.

Hát ilyen lenne Jagfalva.”

Oláh István alapító igazgató a hitvallásunk iránytűje:

„Mi azon fáradozunk, hogy jellemes, igazmondó, a másik embert becsülő, szépet és igazat szerető emberekké formálódjanak iskolánk tanulói.”

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önt iskolánk honlapján, ahol igyekszünk tájékoztatást adni leendő, jelenlegi és egykori tanítványainknak és szüleiknek egyaránt. Belépve weblapunkra, az oldalakon böngészve, egy kis betekintést kaphatnak arról, hogy mi történik az iskola falai között a hétköznapi életben, milyen az itt folyó munka, milyenek az ünnepnapok. Olyan információkat találhat itt, melyek segítenek Önnek a tájékozódásban, sokrétű tevékenységet folytató intézményünk megismerésében. Remélem, hogy mindenki megtalálja a számára szükséges információt.

Pedagógusaink tapasztalata, felkészültsége, valamint intézményünk tárgyi feltételei mind azt a célt szolgálják, hogy a ránk bízott gyermekek képességeiknek megfelelő oktatásban részesüljenek.

Kérem Önt, hogy ismerje meg intézményünket, s kívánom, hogy gyűjtsön és kapjon minél több információt rólunk, honlapunkon keresztül s ha felkeltettük érdeklődését, arra biztatom, hogy látogasson el hozzánk személyesen is!

Balatoniné Sárosi Márta, intézményvezető

Iskolánk igazgatói a kezdetektől

  • Fülöpp Loránd 1951-1952
  • Kátai István 1952-1954
  • Oláh István 1954-1969
  • Tóth Erzsébet (megbízott ig.) 1969-1970
  • dr. Gerő Igor György 1970-1976
  • Tóth Erzsébet (megbízott ig.) 1976-1977
  • Szentgyörgyvári István 1977-1988
  • dr. Simon Gyula 1988-1993
  • Megyeri István 1993-2011
  • Balatoniné Sárosi Márta 2012-