2200 Monor, Ady Endre u. 12-14.
29/412-428
jag@mjag.hu

London, párizsi látogatással

Utazás a Student Lines Utazási Irodával

1. nap
Kora reggel indulás Budapestről. Utazás rövid megállókkal Ausztrián és Németországon keresztül. Este tranzitszállás a német-belga határ közelében.
2. nap A KENTI GRÓFSÁG
Reggel utazás Franciaországba. Átkelés Angliába a Csalagúton. Séta a doveri tengerparton („fehér sziklák”). Városnézés Canterbury-ben, barangolás az óvárosban. Este a szálláshelyek elfoglalása.
3. nap LONDON FELFEDEZÉSE
Westminster-negyed: Parlament, Big Ben, Whitehall: Lovastestőrség laktanyája, Downing Street 10, zenés őrségváltás a Buckingham Palotánál, St. James’ Park, The Mall, Piccadilly Circus, China Town, Trafalgar tér, látogatás a National Gallery-ben. Délután London megtekintése felülnézetből a világ egyik legnagyobb óriáskerekéről, a London Eye-ról.
4. nap KENSINGTON-NEGYED
Délelőtt látogatás – a csoport választása szerint – a Natural History Museum-ban (dinoszauruszok, földrengés-imitáció, esőerdő stb.) vagy a Science Museum-ban (a tudomány és technika fejlődése), majd séta a Hyde parkban (Diana Memorial Fountain, Albert Memorial). Délután buszos városnézés a City-ben, majd séta a Tower Bridge-en.
5. nap MÚZEUMI SÉTA
Látogatás a St. Paul’s Cathedral-ban (Suttogó Galéria, Nelson és Wellington sírja, panoráma a kupolából), majd a páratlan gyűjteménnyel rendelkező British Museum-ban (ókori kincsek, Rosetti kő, múmiák, stb.). Délután szabadprogram, vásárlási lehetőség az Oxford Street-en.
6. nap AMIENS
Délelőtt átkelés a kontinensre, majd utazás a francia fővárosba. Útközben városnézés „Észak kis Velencéjé”-nek becézett középkori hangulatú városban, Amiens-ben, látogatás a korai gótika egyik gyöngyszemében, a Notre Dame székesegyházban, valamint szabadprogram a csatornák partján. Este a tranzitszállás elfoglalása Párizs környékén.
7. nap A SZAJNA PARJÁN
Gyalogos városnézés Párizsban: Pompidou központ, Városháza, Cité, Notre Dame Székesegyház, szabadprogram a Latin negyedben. A Louvre üvegpiramisánál veszünk búcsút Párizstól. Délután indulás a német határ közelében lévő tranzitszállásra.
8. nap
Utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Fényképalbum korábbi kirándulásról